Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’àmbit i la Vegueria novament al Parlament

Pere Regull defensa la vegueria Penedès al Parlament demanant que es reconegui la realitat del territori i s’escolti els ciutadans

Avui ha tingut lloc al Parlament de Catalunya la segona tongada de compareixences per al reconeixement del Penedès com a àrea funcional de planificació, una llei estretament lligada a la de vegueries que en aquests moments s’està debatent també. Entre les compareixences hi havia la de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que ha remarcat que cal una nova centralitat per Catalunya, i en aquest marc el Penedès ha de tenir el reconeixement i respecte que es mereix com a territori.

Si prospera l’actual proposta, el Penedès quedaria esquarterat en tres vegueries. Regull, ha demanat també que es tingui en compte el suport popular generalitzat a la constitució del Penedès com a vegueria, insistint en que els governants han d’escoltar el poble. El Penedès ha parlat, ha sentenciat Regull.

La demana de Vegueria Penedès, recordem-ho, compta amb el suport dels ajuntaments, els consells comarcals i associacions de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf. També les entitats municipalistes consideren necessària la creació de l’àmbit del Penedès per contribuir al desenvolupament del territori.

La majoria dels grups de la cambra sembla que estarien disposats a que fos així, excepte el PSC, que continua dubtant de la viabilitat i de la utilitat d’aquesta vuitena vegueria. El primer pas per a constituir-se com a tal, és precisament la creació de l’àmbit penedesenc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: