Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Societat Municipal de l’Habitatge de Vilafranca treballa un conveni amb Adigsa per a gestionar directament el seu parc d’habitatges

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Vilafranca Maria Josep Tuyà ha explicat que la Societat Municipal de l’Habitatge està enllestint un conveni per tal de gestionar directament el parc d’habitatges d’Adigsa a la vila.

Adigsa és l’empresa de la Generalitat de Catalunya que impulsa i executa les polítiques d’habitatge al territori dins dels àmbits de l’habitatge social, l’accés a l’habitatge i la rehabilitació i millora del parc públic.<br />Dimarts, Adigsa va fer el sorteig de 18 habitatges amb protecció oficial de lloguer situats als carrers Castellers, Falcons i Avinguda Europa al barri de La Girada, i al passatge Antoni Sabaté Mill, al barri del Centre. Aquests pisos corresponen a promocions lliurades anteriorment i se n’ha pogut recuperar la titularitat per renúncia d’anteriors adjudicataris o per processos judicials i han estat buits durant un llarg període de temps.

Per això, l’ajuntament és vol fer càrrec de la gestió del parc d’habitatges d’Adigsa a la vila, per accelerar aquest tipus de processos. Tuyà deia que el conveni no està del tot acabat i s’han de fer els tràmits legals i comunicar-ho als grups municipals. Tot i això, la idea donar aquesta part del servei de la gestió que fins ara recau sobre Adigsa.

Respecte el sorteig dels pisos buits, es feia a la sala d’actes de l’Escorxador i s’hi van presentar 170 persones. De la urna es van extreure 18 butlletes dels qui seran els beneficiaris en el cas que acompleixin els requisits que demana Adisa i 18 suplents per si es produís alguna renúncia o algun dels beneficiaris no acomplís els requisits. Els pisos varien en grandària i en preu i seran adjudicats segons les característiques de cada beneficiari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: