Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La preinscripció a les llars d’infants municipals torna a superar la oferta, malgrat la crisi

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"> 

<span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" /><span style="font-family: Times New Roman;" />El nombre de sol·licituds rebudes ha estat pràcticament idèntic al de l’any passat. Enguany s’han rebut 420 sol·licituds de preinscripció, 5 més que l’any passat. 

<span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;"><font face="Times New Roman"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><font face="Times New Roman"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><font face="Times New Roman"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><font face="Times New Roman">
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"> 

</font></span></font></span></font></span></font></span>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"> 

</span></span>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"> 

</span></span>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"> 

</span></span>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman; font-size: large;">De tota manera, l’experiència d’anys anteriors també permet afirmar, que, deixant de banda la testimonial oferta de places de nadons, entre l’inici del curs i les setmanes posteriors, es produeixen moviments i baixes que acaben fent que es pugui donar resposta a la totalitat de la demanda. </span></span>

<p class="MsoBodyText" style="margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman; font-size: large;">La regidora d’Educació, Ramona Suriol, destaca que s’ha assolit el principal objectiu que és poder oferir places de llar d’infants públiques per a tots els nens i nenes de 2-3 anys que les sol·licitin. </span></span>

<p class="MsoBodyText" style="margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA"><span style="font-size: large;"><span style="font-family: Times New Roman;"> </span></span></span>

<p class="MsoBodyText" style="margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman; font-size: large;">Enguany, l’oferta de places s’ha ampliat amb una aula més a la Lola Anglada i es passa de 22 aules a 23 i d’un total de 44 educadors a 46. </span></span>

<p class="MsoBodyText" style="margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman; font-size: large;">Quant a la demanda d’una nova llar d’infants al barri de Les Clotes, la regidora d’Educació afirma que “res fa pensar” que sigui una necessitat perquè els naixements s’estan reduint.</span></span>

<p class="MsoBodyText" style="margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA"><span style="font-size: large;"><span style="font-family: Times New Roman;"> </span></span></span>

<p class="MsoBodyText" style="margin: 0cm 0cm 0pt;">
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;"></span></span>

<span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;">Les sol·licituds presentades durant el període de preinscripció a les Llars Municipals d’Infants que presenten alguna sospita d’irregularitat relativa a l’empadronament seran investigades per la Policia Local.<span style="mso-spacerun: yes;">  </span>Igualment es vetllarà per evitar que hi hagi algun cas en el que es presentin certificats mèdics de malalties inexistents, una altra de les pràctiques utilitzades per poder obtenir més puntuació.</span></span>

</span><span style="font-family: Times New Roman; font-size: large;">Això fa preveure que, tot i que en el procés de matriculació la xifra acostuma a disminuir entre un 6 i un 7%, no es puguin atendre inicialment totes les demandes, tal com ha passat els darrers tres cursos escolars.</span>

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: