Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sobreseguda la causa contra els imputats de recollir signatures per la iniciativa Decideixo decidir

Sobirania i Progrés i la Plataforma pel Dret de Decidir es congratulen de la decisió de sobreseïment de la causa contra els 11 voluntaris de Vilafranca del Penedès, que el 9 de març del 2008 van sortir a recollir signatures per la campanya "Decideixo decidir", que formulava una petició al Parlament de Catalunya perquè demanés la transferència de les competències necessàries per a la convocatòria de referèndums.

 

Els 11 van ser cridats a declarar davant la justícia espanyola el passat 24 de febrer de 2010, imputats d’un possible delicte electoral arran de recollir signatures el dia de les eleccions generals. Avui, els encausats i les entitats impulsores de la campanya Decideixo decidir, celebren aquesta decisió , i consideren que no podia ser cap altra, davant d’uns fets que representaren un exercici democràtic sense interferir en el desenvolupament de les eleccions espanyoles.

Malgrat la bona notícia, Sobirania i Progrés i la Plataforma pel Dret de Decidir, exposen en un comunicat que cal denunciar que en un estat realment democràtic i de dret, en un estat propi, mai no s’hagués arribat ni tan sols a que algunes Juntes electorals es pronunciessin en contra d’una recollida de signatures que pretenia exercir el dret legal de petició i que va acabar essent exposada en una sessió de la Comissió de Peticions del Parlament de Catalunya, després d’haver obtingut un suport de més de setanta mil persones que la varen signar a favor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: