El trentè aniversari de la recuperació del Ball d’en Serrallonga arrenca amb la presentació de quatre manuscrits antics sobre el ball
Divendres al vespre tenia lloc a la Capella de Sant Joan enmig d’una gran expectació la inauguració de l’exposició L’Ombra d’en Serrallonga.
Aquesta mostra és l’acte central del primer bloc de celebracions del trentè aniversari de la recuperació del Ball d’en Serrallonga a Vilafranca. La inauguració, però, va servir per a presentar documentació inèdita sobre el ball. El cap de colla Jordi Mercader, estava acompanyat pel regidor de Cultura Raimon Gusi i l’historiador Joan Solé i Bordes. Aquest últim va ser l’encarregat de presentar quatre manuscrits sobre el ball, alguns dels quals no havien estat exposats mai.<br />Els manuscrits eren del ball d’en Serrallonga de Perafita, anterior a 1750 i el que es coneix com el més antic de Catalunya, i 3 manuscrits del Penedès: el de les Cabanyes de 1872 i dues còpies de Martí Figueras i Gili de Sant Martí Sarroca, l’una de 1886 i l’altra de 1900. Tots ells estan reproduïts en l’exposició.<br />L’ombra d’en Serrallonga conté, a més d’aquests documents històrics, molts més elements que serveixen per a conèixer la figura del mític bandoler i la realitat dels balls que es poden trobar arreu de Catalunya.
A la inauguració, a més de gent vinculada al ball i públic en general, també hi havia una part de l’equip de la minisèrie "Serrallonga. La llegenda d’un bandoler", amb el seu director Esteve Rovira al capdavant. Tant ell com alguns dels actors van participar després de la inauguració, en la projecció del making off de la sèrie, que es va fer a l’auditori de Vinseum, amb la presència de la gent del ball i representants de Cine Club Vilafranca.<br />Però el primer bloc de celebracions no acaba aquí, perquè també hi haurà un acte per als més petits.
Les titelles porten per títol "On és en Serrallonga?" i la representació es farà el 12 de juny a les sis de la tarda a la Plaça Constitució.