Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El descens de la natalitat es notarà a les escoles de Vilafranca el 2012

<p class="MsoNormal"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;"></span></span>

<p class="MsoNormal" /><span lang="CA" /><span style="font-family: Times New Roman; font-size: large;" />L’Oficina Municipal d’Escolarització de l’Ajuntament de Vilafranca apunta que la baixada del nombre de naixements, que va començar a constatar-se el darrer trimestre de l’any passat a Catalunya, comença a notar-se a Vilafranca.

</span></span><span lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman; font-size: large;">Així, a les darreres xifres del padró municipal s’hi pot comprovar un descens de 92 infants nascuts el 2009, respecte als nascuts el 2008. Això vol dir que els nens i nenes que començaran P3 el setembre de l’any 2011, seran l’últim grup més nombrós que el del curs anterior. A partir dels nascuts el 2009 i, especialment, el 2010, començaran a notar-se els efectes de la disminució del conjunt de dones en edat de ser mares, que fins ara han estat una xifra relativament alta per la presència de les nascudes durant l’anomenat “baby boom” dels anys 70. A aquest factor, també s’hi afegeixen la crisi econòmica actual o les recents mesures governamentals poc incentivadores. </span></span>

<p class="MsoNormal"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;"> </span></span>

<p class="MsoNormal"><span lang="CA" style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;"><span style="font-family: Times New Roman;">Les dades de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès també indiquen una disminució en els naixements a la comarca: l’any 2008 van ser 765, mentre que el 2009 han estat 751. </span></span>

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: