Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ball de l’Àliga i els Administradors volen restaurar l’àliga original perquè balli

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"> 

<span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;">El que han demanat conjuntament és que es restauri la peça antiga perquè pugui sortir a ballar i no quedi tancada permanentment a la Casa de la Festa Major com explica Eva Hidalgo, administradora de la Festa Major 2010.</span></span><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;">El ball de l’Àliga i els Administradors de la Festa Major 2010 fan saber que no estan d’acord amb la decisió del Consell de la Festa Major de construir una rèplica de l’àliga i fer la restauració de la peça original tan sols per exposar-la.

<span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;">
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"> 

</span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></span> </span></span> </span></span>
<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;">Al formular la petició, desconeixien que el Consell feia dos anys ja havia estat treballant aquest tema, malgrat que no s’havia materialitzat en cap acord.</span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;">Els actuals administradors i el ball van iniciar les seves reunions al desembre passat amb l’objectiu de posar remei al fet que l’Àliga vella estigués tancada, sense sortir a ballar, i amb un deteriorament important. Després de mantenir una reunió amb el departament de Cultura de l’Ajuntament van començar a pensar com resoldre el finançament de la restauració. Ja han demanat pressupost, una subvenció a la Generalitat i busquen fórmules per recaptar fons, sent plenament conscients de la situació econòmica actual. </span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"></span>

<p class="MsoBodyText" style="margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA"></span>

<p class="MsoBodyText" style="margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA"></span>

<p class="MsoBodyText" style="margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA"></span>

<p class="MsoBodyText" style="margin: 0cm 0cm 0pt;"><span lang="CA"><span style="font-size: large; font-family: Times New Roman;">Tant el ball de l’Àliga com els Administradors de la Festa Major 2010 volen deixar clar que no han demanat cap rèplica de l’àliga de 1926, sinó la </span></span><span lang="CA"><span style="font-size: large;"><span style="font-family: Times New Roman;">seva restauració total perquè pugui tornar a sortir a ballar. Tots dos consideren que és una peça cabdal del bestiari festiu de la vila, datada l’any 1926 i d’un gran valor, que dignifica i dóna prestigi a la festa.<span style="mso-spacerun: yes;"> </span></span></span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"> </span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"> </span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"> </span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="mso-spacerun: yes;"> </span></span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"> </span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"> </span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="mso-spacerun: yes;"> </span></span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"><span style="mso-spacerun: yes;"> </span></span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="font-family: Times New Roman;"> </span></span>

<p class="MsoNormal" style="text-align: justify; line-height: 150%; margin: 0cm 0cm 0pt;"><span style="font-size: 14pt; mso-bidi-font-size: 12.0pt;" lang="CA"><span style="mso-spacerun: yes;"><span style="font-family: Times New Roman;"> </span></span></span>

</span>

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: