Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vicent Partal parla de la situació actual dels drets humans en el marc del desè aniversari d’Amnistia Internacional Penedès

La conferència de Partal es va fer a Vinseum, i era un dels actes centrals de la commemoració d’aquesta dècada de presència d’Amnistia a les nostres comarques.

El periodista especialista en política internacional, comentava que en aquests 10 anys la percepció de la ciutadania que no es poden tolerar violacions dels drets humans en cap part del mon és molt més clara. I en aquest guany, la tasca d’Amnistia ha estat important. Partal apuntava però, que aquest mateix fet ha portat a que les organitzacions que vetllen per els drets humans tinguin ara més feina, ja que també s’ha anat ampliant el concepte de drets humans.

No obstant, Partal apunta que tot i que avui dia gràcies a les noves tecnologies i els canals de notícies 24 h tothom coneix el que passa arreu del mon, també és cert que en els països més acomodats hi ha una certa tendència mirar aquests fets de lluny i considerar que no ens afecten.

En aquest sentit, per exemple, recordava que a l’estat espanyol fins fa 30 anys hi havia una dictadura, i que en fa 80 va haver-hi una guerra civil. Uns fets que, considera, ens haurien d’ajudar a entendre millor situacions similars que actualment es donen en diferents punts del planeta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: