Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Concentració contra la política educativa de la Generalitat

Professors de Vilafranca i comarca s’han manifestat aquesta tarda novament a la plaça de la vila per protestar contra la política educativa del Departament d’Educació de la Generalitat

Convocats per els sindicats del sector, un grup de mestres i professors dels centres públics de Vilafranca i comarca s’han concentrat a la plaça de la vila per posar de manifest el seu malestar davant la política educativa del govern català. Anna Gardeñas, delegada d’USTEC a l’Alt Penedès, tot i que sembla que la retallada de moment no afecta a la comarca per que fa als centres d’ensenyament, sí que repercutirà en algunes places dels serveis educatius.
La concentració d’aquesta tarda era una més de les que es feien arreu del territori català, i des dels sindicats estan ja preparant noves actuacions en els propers mesos amb la clara voluntat de sumar esforços i no retallar com fa el departament. Josep Maria Raventos, representants de CCOO Ensenyament al Penedès Garraf comentava que entre les accions que preparen hi ha la voluntat de fer un referèndum per conèixer què en pensen pares, mares i alumnes sobre l’educació pública a Catalunya.

Els manifestants han llegit un manifest, que lliuraran també a l’Ajuntament per tal que es faci ressò i conegui les seves reclamacions.

Els sindicats continuen demanant una actitud més oberta i dialogant al Conseller en la defensa de l’ensenyament públic i contra unes mesures que continuen argumentant van en contra de la qualitat de l’educació pública i contra els drets laborals dels seus treballadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: