Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un centenar de veïns participen a la caminada per inaugurar obres a Santa Margarida i els Monjos del FEIL 2009

Santa Margarida i els Monjos va viure dissabte una jornada festiva per visitar i inaugurar les obres que s’han fet gràcies als Fons Estatals d’Inversió Local del 2009 i que han possibilitat la realització de projectes per un valor total d’1.143.167 euros.

Els quatre projectes, que han permès a les empreses adjudicatàries la creació d’una quinzena de nous llocs de treball, dotze dels quals han estat per treballadors del municipi, han servit també adequar equipaments necessaris per la dinamització comercial, la millora de les condicions d’accés a la zona industrial, la millora de les condicions d’estudi d’una part importants dels escolars del municipi i finalment la millora de les condicions de comunicació per a vianants entre els Monjos i la Ràpita.
Un centenar de veïns i veïnes han seguit la passejada per visitar els diferents projectes construïts amb els Fons estatals. La sortida s’ha fet des de l’aparcament d’entrada dels Monjos, que ha permès dotar de serveis i urbanitzar aquesta àrea delimitada per l’avinguda de Cal Salines, l’avinguda de Catalunya i pel camí de Cal Salines. L’aparcament, amb capacitat per a uns 300 vehicles, defineix, junt amb la rotonda que s’ha construït a l’accés del poble, la imatge d’entrada al municipi i els límits entre la zona urbana i el sòl no urbanitzable.

Durant la caminada s’ha visitat també l’Eix Cívic entre els Monjos i la Ràpita que ha permès la creació d’un espai per a vianants que uneix els Monjos i la Ràpita amb un voral ampli i un carril bici, la plantació d’arbres i la il·luminació de tot el recorregut. <br />El recorregut ha passat també per la rotonda a la cruïlla de l’avinguda de Cal Rubió amb el carrer Illes Balears, que ha permès reorganitzar el trànsit de cotxes i camions que accedeix al municipi i al Polígon Industrial Casa Nova des d’aquest punt.<br />Finalment la caminada s’ha aturat a l’escola Dr Samaranch i Fina on s’han arranjat tots els tancaments exteriors. Aquesta obra es va projectar vistes les necessitats del centre i tenint en compte que al llarg d’aquest darrer any s’ha canviat el sistema de calefacció de l’escola i per tant era necessari un canvi dels tancaments exteriors del centre que han permès millorar l’aïllament de l’edifici i que permetran l’estalvi energètic i l’optimització dels futurs recursos de l’escola.<br />L’alcalde Jordi Girona, per la seva banda, ha explicat també alguns dels projectes destacats per aquest 2010 amb els fons d’inversió local, com per exemple cobrir la pista de la Ràpita i millorar la zona esportiva de Cal Rubió.També es preveu millorar l’enllumenat el passeig del Parc del Foix, el reasfaltat de carrers i la millora de l’enllumenat a la Ràpita.<br />En acabar els caminaires van poder compartir una botifarrada popular que diversos voluntaris i membres de la comissió de festes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: