Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ensenyament públic està convocat a vaga demà

Els sindicats de l’ensenyament convoquen demà a la vaga contra la política educativa del Departament d’Educació .

Els sindicats del professorat USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS i FETE-UGT i CGT, conjuntament amb els sindicats d’estudiants mantenen la convocatòria de vaga a l’ensenyament públic i les manifestacions que tindran lloc a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.<br />Els sindicats diuen que el curs passat va acabar amb l’aprovació de la LEC contra l’opinió majoritària de la comunitat educativa, expressada en tres vagues de l’ensenyament públic. Aquest curs ha començat amb una retallada de plantilles a la majoria de centres, que fa difícil donar l’atenció adequada a l’alumnat amb més dificultats i carrega sobre el professorat la disminució del pressupost dedicat a l’ensenyament públic, mentre que alhora es continuen ampliant les subvencions als centres privats concertats. <br />Des del sindicat CCOO, el responsable d’ensenyament públic de l’Alt Penedès i el Garraf Josep Maria Raventós esposaba aquests motius.<br /><br />El curs va començar, també, amb uns nomenaments telemàtics de personal interí i substitut que van crear un gran malestar, per l’opacitat de la seva gestió i per introduir una nova contractació precària d’un terç de jornada. <br />També apunten que, durant el curs no s’han substituït les baixes des del primer dia i s’ha imposat un nou calendari escolar sense de consens.
Segons els sindicats, el procés de negociació entre els representants a la Mesa Sectorial i el Departament d’Educació durant l’últim mes només ha servit per a demostrar la manca de disposició a la negociació del conseller i el seu equip. Des de CCOO, Loles Cuellar explicava que el Departament actua de forma unilateral.<br /><br />Recentment, el Departament ha tret l’esborrany del nou Decret d’autonomia de centres que implica un canvi radical en la gestió dels centres públics que introdueix les formes de gestió de l’empresa privada a l’ensenyament públic. A tot això, els sindicats afegeixen la disminució de les partides que reben els centres per al seu funcionament, la manca de places públiques de cicles formatius, la llarga llista d’espera a les escoles de persones adultes, el tancament definitiu dels batxillerats nocturns i la desaparició per al curs proper de grups de batxillerat diürns en molts centres públics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: