Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Agència Catalana de l’Aigua celebra la sessió final de retorn sobre la Conca del Foix

<div />Després de la bona participació que va obtenir la primera sessió participativa que es va fer a finals del 2007 per debatre i redactar els plans de gestió de conca i crear els futurs Consells d’aquesta, l’ACA ha celebrat a l’Escorxador la jornada final que ha servit per constituir el Consell de Conca del Foix.

</div>
<div></div>
<div>Segons dades facilitades per l’ACA, han participat en aquest procés 119 persones representant a 69 entitats. I en total s’han rebut 94 propostes que han servit per l’elaboració d’aquest Consell de la Conca.</div>
<div>Fruit d’aquestes, s’han definit 18 línies d’actuació amb un pressupost de gairebé 160 milions d’euros que es reparteixen en tres grups: La gestió de la demanda dels recursos hídrics, la qualitat hidromorfològica i biològica i per últim, la qualitat de l’aigua.  Des de l’Agència Catalana de l’Aigua, el seu coordinador, Gabriel Borràs, considera molt deficitària la situació de la desembocadura del riu Foix.</div>
<div>Durant la sessió també es va obrir el torn de preguntes i de debat per a tots els assistents. Molts d’ells, afectats per algunes de les problemàtiques que contempla la Conca del Foix, expressaven la seva preocupació sobre la construcció d’una passarel·la que es pot convertir en un tap quan plogui intensament. L’acte fa finalitzar amb la cloenda a càrrec del director dels serveis territorials a Barcelona, Àngel Merino.</div>
<div></div>
<div>El procés participatiu s’ha dut a terme en 15 espais més, a banda del Foix.</div>
<div></div>

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: