Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La situació d’alerta per les nevades i el glaç continua mentre el sol no desfaci el gel

Vilafranca i la comarca s’han llevat aquest matí enblanquinades per la nevada generalitzada que va caure ahir durant pràcticament tot el dia.

 Si aquest dilluns va ser un dia marcat pel col·lapse circulatori, les carreteres tallades i les dificultats de mobilitat en tota mena de transport i a peu, avui la tònica ha continuat a causa de les restes de neu i, sobretot, el gel.<br />Molts vilafranquins i penedesencs que es desplacen cada dia a treballar a Barcelona o a altres indrets han hagut de passar la nit fora per la impossibilitat de tornar a casa. I molts altres, sobretot a les urbanitzacions, s’han hagut de quedar a casa també avui pels perills que comporta sortir i especialment agafar el cotxe.<br />Des de Protecció Civil de l’Ajuntament de Vilafranca s’han seguit els protocols que dicten els plans d’emergència i que, primordialment, tracten de garantir l’accessibilitat als principals serveis.

Bigaire comentava que s’ha actuat per exemple a les escoles, a l’hospital comarcal, a les rampes i als llocs ombrívols, per evitar relliscades.

Pel que fa al transport públic, la situació s’ha anat normalitzant a la línia de rodalies R4, la que passa pel Penedès, però continuen els retards d’uns 25 minuts. Els autocars de la Hispano Igualadina han ofert el seu servei habitual entre Vilafranca i Barcelona des de la matinada. Però el servei comarcal sí que s’ha vist afectat. Concretament, l’autocar fa el recorregut entre Vilafranca i Torrelles però sense passar per Can Coral ni per Pontons. També arriben a Avinyó Nou i a Guardiola però no fan el servei a Les Gunyoles ni a Olesa per les dificultats a la carretera.<br />Pel que fa precisament a les carreteres, la incidència més destacada ha estat a la ©-15 a l’alçada de Sant Quintí de Mediona, amb la calçada tallada en ambdós sentits a primera hora del matí a causa d’un accident.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: