Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per la Vegueria s’ha reunit al Parlament amb representants d’ERC per continuar demanar la inclusió ara del Penedès

El president de la Plataforma per la Vegueria Penedès, Fèlix Simón, ha explicat que després de l’aprovació el passat dia 10 de març l’inici de la tramitació de la llei de vegueries es van reunir el dia 11 tant amb el conseller Ausàs com amb representats del grup parlamentari d’ERC.

Simón comenta que la reunió va ser molt llarga i profitosa, aprofitant des de la Plataforma per fer arribar noves consideracions als representants d’ERC. Des de la Plataforma, per exemple, se’ls va explicar que consideren que en un moment de crisi com l’actual seria bo que els alcaldes tinguessin l’eina de la Vegueria per poder decidir des del mateix territori.
Simón comenta que també es va explicar als representants parlamentaris que els ajuntaments del territori han estat aprovant mocions demanant la vegueria ara, fins i tot amb vots a favor de regidors del PSC i ERC. Un fet que es contradiu després amb el posicionament d’aquestes formacions al Parlament.<br />Així mateix, des de la Plataforma s’està fent arribar una declaració a favor de la Vegueria ara als 800 regidors i alcaldes de les quatre comarques per tal que es pronunciïn a nivell individual sobre aquesta qüestió.

Així mateix, des de la Plataforma també han comentat que estaven en desacord amb la presentació de les esmenes a la totalitat que van presentar a la proposta de llei tant CiU com el PP; tot i valorar que un dels arguments per presentar-la fos demanar la inclusió de la Vegueria Penedès. Per tant esperen també des de la Plataforma, que aquestes dues formacions polítiques mantinguin el seu suport a la demanda de la vegueria durant la tramitació parlamentaria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: