Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Intercanvi a Sant Sadurní amb alumnes italians

Un grup d’alumnes de Bastia Umbra va ser rebut a l’Ajuntament de Sant Sadurní i va passar el matí a l’Escola Intermunicipal

Al saló de plens de l’Ajuntament de Sant Sadurní va tenir lloc una recepció dels 50 alumnes i 5 professors de Bastia Umbra, ciutat italiana agermanada amb la capital del cava, que han passat uns dies a Catalunya i que el matí del dimecres 3 de març es van desplaçar fins el Penedès. L’acte va comptar amb la presència del regidor d’Educació, Isidor Rando, que els hi va adreçar unes paraules de benvinguda, i també hi van ser presents dos professors i un grup d’alumnes de 2n d’ESO de l’Escola Intermunicipal amb els quals es cartegen els estudiants italians. Posteriorment, l’expedició de Bastia Umbra es va traslladar en autocar fins a l’Escola Intermunicipal amb l’objectiu de participar en alguns tallers de les Jornades Culturals, juntament amb els alumnes de l’Inter. Cadascun dels 50 alumnes de Bastia, que tenen entre 13 i 14 anys, va estar acompanyat per l’estudiant de l’Inter amb qui manté correspondència a través d’internet. Després de dinar al menjador de l’Inter, l’expedició italiana se’n va anar cap a Tarragona per fer una visita cultural, abans de retornar a Lloret, municipi en el qual estan allotjats durant la seva estada a Catalunya. La correspondència entre els alumnes de Bastia Umbra i Sant Sadurní es mantindrà fins a finals de curs.<br />Aquest 2010 també se celebra el 20è aniversari de l’agermanament entre Bastia Umbra i Sant Sadurní i s’estan organitzant diversos actes tant a la ciutat italiana com a la capital del cava. En aquest context, cal esmentar que del 23 al 26 d’abril vindran a Sant Sadurní el nou alcalde de Bastia i Rosella Aristei, la regidora d’educació, cultura, esports i agermanament, de la ciutat italiana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: