Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Artur Mas parla de les vegueries i del sector vitivinícola

<br />Artur Mas diu que en plena crisi no és moment de tractar el tema de les vegueries i que quan sigui el moment caldrà reconèixer la del Penedès.

Aquest divendres, el secretari general de CiU i candidat a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, va visitar alguns municipis del Penedès amb la intenció d’obtenir de primera mà les opinions del territori. Va visitar l’empresa Gerosa ubicada al polígon de Sant Pere Molanta per tractar temes del sector empresarial. La Fundació Mas Albornà a Les Cabanyes per conèixer les necessitats de nous equipaments i finalment les Caves Vallformosa, on va oferir una roda de premsa. Artur Mas va parlar de la tramitació de la llei de vegueries i va dir que CiU considera que ara no toca tractar d’aquest tema perquè suposa confrontació territorial i parlar d’administració pública quan el que cal és lliutar per superar la crisi. Mas va dir que quan sigui el moment caldrà que la llei de vegueries faci un reconeixement de la del Penedès. D’altra banda el líder de CiU va parlar també del sector vitivinícola. Davant la demanda d’alguns sectors que sigui la Generalitat qui marqui els preus del raïm, Mas va comentar que això no és possible amb una política de lliure mercat.  El que sí ha de fer la Generalitat és promoure taules sectorials que ajudin a trobar punts en comú entre els elaboradors i els productors.   Mas va apuntar que si al final el preu del raïm és tan baix els pagesos plegaran i que si els cellers no poden vendre el seu producte no hi haurà possibilitats de comprar més raïm. D’altra banda Artur Mas també va assenyalar que la seva intenció d’ara en endavant és parlar molt poc del Tripartit, que considera caducat, i que el seu objectiu és explicar els objectius de futur per Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: