Una dieta equilibrada sense gluten
La nutricionista Marta Gómez planteja una dieta equilibrada per a persones amb la malaltia celíaca.
Aquest dissabte la delegació de l’Associació Celíacs de Catalunya de Vilafranca organitzava una xerrada-col·loqui sobre com fer una dieta equilibrada sense gluten. <br />La nutricionista Marta Gómez va explicar d’una manera amena i pràctica com podem fer que la nostra dieta sense gluten sigui equilibrada i després va contestar a les preguntes o dubtes que van sorgir. Gómez està fent aquesta conferència arreu de Catalunya per explicar qüestions bàsiques que poden fer molt més fàcil la vida a persones que pateixen aquesta malaltia.
La malaltia celíaca és una intolerància al gluten de caràcter permanent que provoca, en individus genèticament predisposats, una atrofia de les vellositats del budell prim afectant la seva capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments. Els estudis més recents revelen que la prevalença d’aquesta malaltia és una de cada cent persones, tot i que el 90% encara no estan diagnosticades. Els efectes i símptomes que pateixen els malalts poden ser molt diferents segons la persona.