Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ex-president Jordi Pujol ha demanat seriositat per afrontar l’actual moment de crisi econòmica, política i social

Pujol de fet ha estat el protagonista del dinar col·loqui que ha organitzat avui dins de les sessions habituals del Tribuna Oberta Vilafranca la Universitat Oberta de Catalunya.

La presència del qui va ser president de la Generalitat des de 1980 fins el 2003 ha aixecat molta espectació i per tant el menjador de l’hotel on es fa aquest dinar estava ple de gom a gom.<br />Amb el títol de "Per anar amunt: actius i passius", Jordi Pujol ha fet una llarga intervenció en que ha parlat del moment que viu la societat catalana i espanyola en uns moments de crisi com l’actual. Per Pujol coincideixen una pila de crisi, a banda de l’econòmica. Així, ha parlat de crisi política a l’estat espanyol, de la inoperància política i manca de cohesió que es viu a Catalunya i de la necessitat de provocar una reacció de la gent i tenir un bon govern per poder sortir de l’actual situació.
Pujol ha remarcat també que cal ser seriosos, tota la societat en general, però sobretot ho ha demanat als polítics i al govern en concret. Ha demanat que no es faci més complicat, amb normatives i legislació excessivament restrictiva, tirar endavant empreses i idees de negoci.

De fet el president Pujol ha presentat alguns exemples concrets d’iniciatives que finalment han acabat instal·lant-se en d’altres comunitats autònomes de l’estat.<br />L’acte, com és tradicional ha comptat també amb la possibilitat de fer un petit col·loqui amb el conferenciant. Preguntat per els assistents, ha explicat que els sindicats acabaran acceptant la decisió d’allargar l’edat de jubilació, ja que de fet considera Pujol que és la única opció real que pot permetre un funcionament del sistema de pensions.<br />El dinar col·loqui ha finalitzat amb la intervenció de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que ha insistit també en que cal treballar amb seriositat davant de l’actual moment de crisi que es viu a nivell global.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: