Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprova per unanimitat una nova ordenança que regula la tinença d’animals

En sessió ordinària de ple celebrada dimecres al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha acordat per unanimitat l’aprovació inicial d’una ordenança municipal sobre la tinença d’animals. Tal i com indicava la regidora de sanitat, Eva Ruiz, l’ordenança recull la demanda que molts veïns han plantejat a l’ajuntament de regular la tinença d’animals, establint mecanismes sancionadors en cas de conductes incíviques com deixar les defecacions dels animals a la via pública o portar-los sense lligar.

Des d’ERC, el regidor Pau Miret destacava que l’ajuntament havia de tenir aquestes ordenances que, a la vegada, permetien establir responsabilitats en cas d’incidències o reclamacions.<br />En la mateixa línia que el plantejament fet per ERC, des de CiU es va preguntar quins mitjans es tenien per fer complir l’ordenança. Des del govern es responia que s’actuaria sempre que hi hagués alguna queixa de veïns.<br />Josep Tort, alcalde d’Olèrdola, exposava que l’ordenança pretén que s’apliqui el sentit comú, oferint a l’ajuntament mecanismes per actuar amb el propòsit d’afavorir conductes cíviques "i no l’afany recaptatori".<br />El ple també va aprovar, en aquest cas amb el vot en contra de CiU, sol·licitar una pròrroga de 6 mesos per a no perdre la subvenció de 60.000 euros provinent del PUOSC per a l’ampliació del local Rossend Montané, on s’hi ha planificat la construcció del nou consultori mèdic i el Casal d’Avis de Sant Miquel.
Xavi Pellisa, portaveu de CiU, va exposar que votaven en contra perquè no estaven d’acord amb la ubicació fixada, tal i com han plantejat també les entitats del poble. També entenia que demanar una pròrroga en un projecte que es treballa des de fa tres anys, "potser volia dir que no s’estan fent bé les coses".<br />L’alcalde manifestava que la licitació s’havia dilatat en el temps precisament perquè es buscava l’acord i l’entesa amb totes les parts. Tort indicava que entenia que no tothom podia estar d’acord, però defensava que les obres serien una millora per a Sant Miquel i subratllava que el municipi no podia permetre’s el luxe de perdre una subvenció així.<br />En el torn de precs i preguntes, Pau Miret, d’ERC, va defensar que el govern municipal reconsiderés la seva decisió de desestimar el sistema proposat per l’empresa per tal de restaurar la pedrera de Cal Sogas.<br />Finalment CiU, davant l’assistència d’una vintena de veïns de Daltmar que portaven cartells de protesta reclamant un "tracte just", es va fer ressò d’un escrit de queixa que ha presentat a l’ajuntament l’Associació de Veïns d’aquest nucli del municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: