Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mor Benjamí Santacana, el fundador de la Llar d’avis de l’Església Evangèlica

Mor Benjamí Santacana als 96 anys després d’haver dedicat la seva vida a l’Església Evangèlica Baptista de Vilafranca.<br />

Benjamí Santacana i Amorós va néixer a Les Cabanyes l’any 1914 i l’any 1920 ell i la seva família es van traslladar a viure a Vilafranca. Després de mostrar el seu interès per la religió, la seva vida es va veure vinculada ja per sempre a l’Església Evangèlica Baptista des de la seva constitució l’any 1931. Durant la guerra civil i el franquisme, ell i la resta de fidels es van veure obligats a fer els cultes a les muntanyes perquè la religió que practicaven no era considerada l’oficial. Quan la repressió va minvar, Santacana va celebrar el seu enllaç matrimonial amb Josefina Mata. L’any 1950 va ser ordenat pastor i va començar a dedicar-se completament al ministeri que, fins llavors, compartia amb l’ofici d’electricista.<br />La importància que li donava a l’obra social el va portar a fundar l’any 1955 la Llar d’Avis amb la col·laboració de la seva família, el patrocini de la Unión Femenina Misionera Bautista Española i sota la direcció de la seva dona. Durant dotze anys, va presidir la Comissió de la Beneficiència que després seria l’Obra Social i va organitzar amb la seva família i altres creients les colònies per a infants a Font Rubí.<br />L’any 1997, ell i la seva dona van rebre la medalla de la Vila de Vilafranca per la seva tasca altruista i desinteressada sobretot en favor de la cura a la gent gran.<br />Santacana va morir diumenge als 96 anys i la cerimònia d’enterrament ha tingut lloc aquest matí a l’Església Evangèlica.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: