Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gairebé 30.000 persones no tenen feina a les comarques del Penedès i el Garraf

L’estadística de l’atur del passat mes de desembre mostra una fotografia de l’escenari laboral molt crítica, amb 29.177 persones que estan sense feina en el conjunt de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.

Pel que fa a l’Alt Penedès acaba l’exercici 2009 amb 7.646 aturats, una taxa del 14%. Des de desembre de 2008, en aquesta comarca l’atur ha pujat un 36%. En tan sols un any, s’hi han afegit 2.043 persones a les llistes de desocupats. Pel que fa a Vilafranca les xifres són també molt negatives amb un increment d’aturats del 35%, amb 833 persones més a l’atur en un any. Malgrat tot, cal dir que en relació al mes anterior les xifres indiquen una reducció de les dades negatives en els darrers mesos de l’any, en comparació de l’any anterior. Si a finals del 2008 es parlava d’increments de 400 persones cada mes, aquest desembre han estat 158 més els aturats a l’Alt Penedès en comparació del mes de novembre. Respecte al conjunt de les tres comarques la taxa d’atur és del 16,6% i no sembla intuir-se un canvi de tendència a curt termini, la qual cosa fa preveure que les properes setmanes s’assolirà un registre màxim de 30.000 persones desocupades i una taxa superior al 17%. Segons un comunicat de l’Associació d’Empresaris del Penedès i Garraf les xifres globals, però, no apaguen la necessitat d’emprendre iniciatives locals, de manera individualitzada, si cal, i en tràmit d’immediatesa. Tot i que la progressió ascendent de l’estadística de desocupació s’ha suavitzat en els darrers mesos, cal inserir noves dinàmiques d’activitat i noves actuacions que acompanyin la creació d’ocupació; no cal crear més comissions d’estudi, més taules de crisi ni més debats reiteratius. La contingència exigeix actuacions urgents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: