Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els cinemes vilafranquins també tanquen dilluns

Els cinemes de Vilafranca s’uneixen al tancament de sales de l’1 de febrer en protesta per la llei del cine.

Almenys les 74 sales que conformen el Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya, que agrupa el 81% del sector, amb un total de 525 pantalles, no obriran les seves portes el proper dilluns 1 de febrer en protesta per la nova llei del cinema. A Vilafranca, tant el cinema Kubrick, que està dins del gremi, com el cinema del Casal, seguiran aquest tancament patronal. En el cas del Kubrick, el cinema ja té tancat els dilluns.<br />El Gremi i la Federació de Distribuïdors Cinematogràfics han rebutjat la Llei del cinema aprovada aquest dimarts pel Govern perquè opinen que la llei no acomplirà els objectius que s’ha marcat i la seva aprovació es traduirà en un tancament massiu de sales i la pèrdua de llocs de treball. Segons diuen, es reduirà l’oferta cinematogràfica i allunyarà les productores americanes del mercat català. Sota el lema "Català i feina, sí, quotes i atur, no. Pel futur del cinema", els exhibidors volen iniciar una campanya d’entrevistes amb partits polítics mentre estudien recórrer la llei.<br />Les grans companyies distribuïdores de cinema també han rebutjat de manera frontal la nova llei. <br />La llei pretén equilibrar una balança històricament decantada cap al castellà, i estableix que la meitat de cintes s’han de poder veure en català.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: