Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El dimarts 19 de gener s’apagarà el centre emissor de televisió analògica de Sant Sadurní i caldrà està preparat per rebre la TDT

Sant Sadurní d’Anoia, com la resta de la comarca de l’Alt Penedès, és un dels municipis afectats per la Fase II de l’apagada analògica. El centre emissor de Sant Sadurní, ubicat a Els Casots (Subirats), s’apagarà el dimarts 19 de gener i afectarà tant el nucli urbà de Sant Sadurní com els nuclis rurals (Can Benet, Can Catassús, Espiells i Monistrol d’Anoia).

Des de l’Ajuntament de Sant Sadurní comenten que de tota manera, és possible que en algunes zones de Sant Sadurní, Monistrol i Espiells encara es pugui rebre el senyal analògic perquè l’apagada dels centres emissors de Gelida i Montserrat no tindrà lloc fins a la Fase III, prevista per l’abril de 2010, i que suposarà la culminació de l’apagada de la televisió analògica a Catalunya.<br />Per substituir el senyal analògic s’han anat instal·lant al territori els centres emissors de la Televisió Digital Terrestre (TDT), i tant el nucli urbà de Sant Sadurní com els seus nuclis rurals (Can Benet, Can Catassús, Espiells i Monistrol) estan plenament coberts pel nou centre emissor de TDT ubicat a Els Casots (Subirats) i també pel centre emissor de Montserrat. Això vol dir que tots els ciutadans que disposin d’una antena ben orientada cap als Casots i que disposin d’un aparell de televisió adaptat, o bé que hagin adquirit un receptor per connectar al seu antic aparell, poden veure la televisió digital amb una millor senyal que l’analògica, i molts més canals.
Per bé que a Sant Sadurní s’haurien de veure correctament tots els canals, n’hi pot haver alguns amb un senyal més deficient. D’altra banda, des de l’Ajuntament de Sant Sadurní informen que hi ha algunes zones del nucli de Monistrol d’Anoia són les que tenen més dificultats per agafar bé el senyal de TDT. Val a dir que si hi ha alguna masia aïllada amb una recepció deficient, hi ha la possibilitat de sol·licitar rebre-la per mitjà del satèl·lit Hispasat. Per aconseguir-ho, és necessari obtenir una concessió i un receptor codificat, a banda d’adaptar la instal·lació.<br />Per a més informació es pot consultar la pàgina web de la Generalitat www.tdt.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: