Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat concedeix ajuts a 36 urbanitzacions, entre les quals dues de l’Alt Penedès, en el marc de la Llei de millora d’urbanitzacions

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha resolt la primera convocatòria de la Llei de millora d’urbanitzacions amb dèficits, atorgant un total de 9,9 milions d’€ per a redactar els plans de millora de 36 urbanitzacions, situades en altres tants municipis.

Aquestes subvencions es destinaran a finançar la redacció dels Programes per a regularitzar la situació urbanística de les urbanitzacions, redactar els projectes que han de permetre completar-ne les obres o proveir-les de serveis.<br />A aquesta convocatòria d’ajuts es van presentar 130 municipis que van presentar projectes per a 215 urbanitzacions. A l’hora de concedir aquests ajuts s’han prioritzat els municipis amb més urbanitzacions i s’han tingut en compte la superfície del terme municipal ocupada per aquestes àrees, l’antiguitat en l’ocupació de les urbanitzacions i els dèficits de serveis bàsics, entre d’altres.<br />Pel que fa a l’Alt Penedès, la urbanització "La Rimbalda" de Pontons i "Can Mitjans" d’Avinyonet del Penedès rebran cada una 300.000€ per aquests projectes de millora. En el cas de Pontons, es contempla també el fet que es reduirà en més d’un 20% l’àmbit de la urbanització.<br />En els propers mesos es convocaran dues línies d’ajuts complementàries més, previstes a la Llei, dirigides tant als ajuntaments com als parcel·lístes. En el primer cas, seran préstecs per ajudar als municipis a executar les obres d’urbanització i, en el segons cas, ajuts destinats a persones grans propietàries de les parcel·les.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: