Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La fira Aprendre a Vilafranca arrenca aquest dijous per presentar la realitat de la formació a la vila

El projecte Aprendre a Vilafranca ja fa mesos que va començar, en primer lloc, amb un cens dels centres i entitats que ofereixen cursos de formació laboral a la vila.

Aquest projecte vol promoure la creació d’una cultura d’aprenentatge permanent a la nostra ciutat. L’aprenentatge al llarg de la vida és una eina útil per afrontar i resoldre les situacions de canvis personals o professionals que vivim en l’actual societat, ja sigui de manera individual o col·lectiva. I, amb aquesta idea base, aquest dijous arrenca la fira homònima. La mostra tindrà lloc dijous, divendres i dissabte a Cal Figarot però també comptarà amb activitats paral·leles a Vinseum i al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. La fira és un espai d’informació, de coneixement i d’intercanvi d’experiències per donar impuls a aquest tipus d’aprenentatge continu. La fira presentarà la realitat actual i vol ser un punt d’arrencada per a aconseguir en el futur una mena de finestreta única d’aquests serveis. Això és el que comentava el regidor de Foment de l’Ocupació Raimon Gusi.
La fira comptarà amb diverses conferències relacionades amb l’aprenentatge, l’ocupació, les eines d’orientació o la formació en sectors concrets.

D’altra banda, es presentarà el portal Aprendre a Vilafranca i l’eina d’orientació IPSUM i, el divendres, tindrà lloc la presentació "Les oportunitats d’aprenentatge a Vilafranca", un resum dels estudis realitzats en el marc del projecte sobre la realitat formativa de Vilafranca. Aquesta presentació anirà a càrrec de professionals de l’empresa DEP, els encarregats de fer aquests estudis. Enric Renau és el president executiu de DEP.
A banda de les conferències i presentacions hi haurà tallers, atenció individual, visita guiada a l’exposició i un espai de ludoteca perquè els pares i mares puguin deixar els nens mentre assisteixen a les conferències.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: