Dimarts, 29 d'abril de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira als restaurants i l’exposició concurs de raça de Gallina Penedesenca principals novetats de la Fira del Gall d’enguany

Avui s’ha presentat a la seu del Patronat de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca l’edició d’aquest 2009 de la Fira del Gall. Les dates seran el 19 i 20 de desembre, i es manté la ubicació de l’any passat, al Parc de Sant Julià.

La presidenta del Patronat de Comerç i Turisme de l’Ajuntament, Mª Dolors Rius, comentava que es manté la voluntat de potenciar el gall del Penedès, i el seu maridatge amb els vins negres de la D.O. Penedès en aquest cas a través del super-celler. Rius remarcava que es manté la mateixa línia que en les darreres edicions, però amb dues novetats importants. D’una banda la primera exposició-concurs de raça de Gallina Penedesenca, en què es podran admirar una setantena d’exemplars; i de l’altra el que s’ha anomenat "La Fira als restaurants". Durant la setmana de la Fira, una desena de restaurants penedesencs oferiran menú amb el gall negre del Penedès i l’aviram com a protagonista.
Per la seva banda, la representants de l’Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca, Maria Antònia Udina, remarcava la necessitat que tot el Penedès cregui en aquest producte. Recordava què encara estan pendents de rebre la denominació de Indicación Geográfica Protegida, IGP, que hauria de garantir i donar més qualitat a la seva producció.

Per Udina però, seria també important, a banda de rebre aquesta IGP a nivell estatal i europeu, què els mateixos ciutadans i consumidors del Penedès creguin en la gallina de raça penedesenca. Què se’n faci la mateixa promoció i tingui el mateix reconeixement que tenen els vins de la D.O. Penedès o les catànies, per exemple, i què sigui un producte identificatiu del Penedès. Lamentava per exemple, que la gent relacioni més l’ànec amb el Penedès, que no pas el gall.

La Fira del Gall com dèiem se celebrarà els dies 19 i 20 de desembre, al parc de Sant Julià i mantenint els mateixos espais que l’any passat. La Plaça de l’Aviram, on s’ubicaran el marcat d’aviram de pagès, els serveis d’escorxador gratuït, l’exposició d’aviram autòcton i l’estand de venda de Gall Negre sacrificat així com la primera exposició concurs de Raça de Gallina Penedesenca. La Plaça del VI on hi haurà el pavelló del super celler i rebost de Nadal; i la Plaça de la Gastronomia amb les taquilles de venda de tiquets, el pavelló de la mostra de la cuina d’aviram i de vins negres Penedès.<br />El tiquet d’accés a la mostra de cuina d’aviram costa 6€, amb el brou, el pa, la copa de vi buida d’obsequi i postres; i dins es podrà triar entre una oferta de 20 plats d’aviram amb preus des dels 5.50€ als 7€; i 13 vins negres entre 1 i 2’50€. Pel què fa al super celler, l’accés té un preu de 5€, incloent la copa i quatre degustacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: