Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Consellera de Treball de la Generalitat ha explicat a Vilafranca les polítiques de promoció de l’ocupació que desenvolupen a la comarca

Mar Serna, la consellera de Treball de la Generalitat ha estat aquesta tarda a Vilafranca per tal de reunir-se amb representants del Consell Comarcal i comentar les accions de promoció de l’ocupació finançades per el seu departament a través del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Serna ha explicat que s’ha promogut des del Departament de Treball 361 llocs de treball a la comarca, així com la formació i assessorament de prop de 3.800 persones en atur en els anys 2008 i 2009. De fet, aquestes actuacions han suposat una inversió per part del Servei d’Ocupació de Catalunya de més de 9 milions 100.000€.<br />Les accions s’han estructurat en programes de desenvolupament local; programes experimentals en matèria d’ocupació i projectes innovadors; programes de qualificació professional; plans d’ocupació; i programes d’orientació professional.<br />D’altra banda, preguntada per les accions que des del Govern de la Generalitat es poden fer per mirar de frenar el ritme de destrucció de llocs de treball que s’està patint a la comarca, Serna ha comentat que tot i que tenen més ressò aquelles accions que no arriben a bon port i que acaben portant al tancament de les empreses, es fan moltes gestions que possibiliten el manteniment de molts llocs de treball. Ha apuntat però què, per exemple a la comarca, s’ha donat algun cas en que tot i insistir, ha estat impossible evitar el tancament. Sense donar el nom, parlava de l’empresa Utymat dels Monjos.
La Consellera també ha comentat que pel que a la comarca, s’ha de dir que molts dels 7.500 aturats registrats tenen un nivell de formació baix, i aquesta és una de les qüestions en les què caldrà insistir per millorar.<br />Per la seva part, el president del Consell Comarcal, Jordi Girona, ha comentat que han aprofitat per presentar a la consellera algunes de les iniciatives que s’estan desenvolupant ja i d’altres que es posaran en marxa properament per mirar d’incidir de manera positiva en les problemàtiques que la crisi està plantejant a la nostra comarca. Així, Girona ha parlat del Pla Territorial de Dinamització Econòmica que s’està treballant des del Consell i que ha de servir per fer una radiografia de la situació actual i apuntar accions de futur que s’acabarien consolidant en la creació d’una Agència de Desenvolupament Comarcal.

Tant la Consellera com el president del Consell Comarcal han remarcat la importància de treballar de manera conjunta per promoure eines de formació que ajudin a les persones en atur o que vulguin millorar la seva situació laboral a trobar millors opcions laborals un cop se superi la situació de crisi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: