Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els veïns de Centre Vila, la CUP, ICV i Bosc Verd demanen que la pista de gel no s’instal·li més al centre de Vilafranca

Aquest matí, i tot just davant de la pista de gel, representants de l’Associació de Veïns del Centre; de la CUP, de Iniciativa i del col·lectiu ecologista Bosc Verd han expressat els motius per els quals es mostren contraris a la instal·lació d’aquesta atracció a la plaça de Jaume I.

Tot i reconèixer què en aquests anys s’han anat fent millores, com a exemple deien que s’ha reduït la molèstia acústica cap els veïns causada per el volum de la música; també apunten què les molèsties als esdeveniments que es fan al voltant de la plaça i al trànsit dels vianants, la contaminació acústica que pateixen els habitants dels carrers a tocar de la plaça Jaume I, i la poca sostenibilitat d’aquest tipus d’activitats, són punts que encara no s’han resolt.<br />Des de l’Associació de Veïns de Centre Vila, la seva presidenta Mª Àngels Bascuñana, comentava que consideren que es tracta d’un equipament que té més perjudici que beneficis per els veïns, ja que provoca talls de carrers, dificultats de mobilitat i té un fort impacte visual en un espai tant emblemàtic com la plaça Jaume I.
En aquest sentit proposen que si el Centre Vila considera la instal·lació cada Nadal de la pista de gel, es plantegi el seu trasllat a un altre punt cèntric i utilitzi com a alternativa un pista sintètica, amb el gran estalvi d’aigua potable i energia per conservar el gel que això comportaria.

Des del Col·lectiu Bosc Verd, Mònica Hill apuntava que no son contraris a la pista de gel, però consideren que aquesta hauria de ser sintètica.

Pel que fa a possibles ubicacions, proposen la Plaça Penedès, ja que entenen que és un espai cèntric, i de pas habitual pels visitants de la vila i els veïns de Sant Julià, la Barceloneta, La Girada, Molí d’en Rovira i del Poble Nou. <br />Finalment, des de la CUP, el regidor Xavier Navarro parlava també de les molèsties que suposen durant els dissabtes de funcionament de la pista als paraires que habitualment estan situats a l’espai que ocupa la pista. Al veure modificada la seva ubicació a una zona no tan transitada veuen com disminueixen les vendes. Navarro recordava també què, per exemple, l’any passat l’Ajuntament va contribuir pagant la seguretat i la caseta del guarda a la instal·lació de la pista. Una situació que considera no s’hauria de repetir.

Per tots aquests motius, demanen al Centre Vila que reconsideri la seva idea de tornar a col·locar la pista de gel a la Plaça de Jaume I i utilitzi una pista sintètica, i a l’Ajuntament de Vilafranca que només l’autoritzi si es respecten tots aquests paràmetres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: