Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Citen diversos vilafranquins acusats de "delicte electoral "

Entre els citats hi ha el regidor Xavier Navarro o el president comarcal d’ERC, Raimon Soler.

El jutjat de Vilafranca cita a diversos vilafranquins que donaven suport a la campanya Dret a Decidir per delicte electoral. El jutjat d’instrucció número 2 de Vilafranca del Penedès ha citat a declarar com a encausats per ‘delicte electoral’ alguns dels membres de taules de recollida de signatures de la campanya pel ‘Dret de decidir’ el 9 de març de 2008 a la capital de l’Alt Penedès. Fins ara es coneix l’encausament de més de set vilafranquins que han estat citats a declarar entre el 23 i el 24 de febrer. Entre el grup hi ha el regidor de la Candidatura d’Unitat Popular, Xavi Navarro, la representant de Reagrupament Ester Ponsa, o activistes de l’independentisme com Jaume Claramunt o Carles Mercader. La recollida de signatures es va fer durant la jornada electoral de les eleccions espanyoles a moltes poblacions catalanes. La Junta electoral de la circumscripció de Barcelona va prohibir la instal·lació de taules de recollida de signatures aquell dia i els mossos d’esquadra van obligar a retirar bona part de les que es van muntar. En el cas de Vilafranca, els mossos van comparèixer per desmuntar dues o tres taules i en van identificar els responsables. Durant l’actuació policíaca un participant de la recollida de signatures va prendre imatges amb la càmera fotogràfica. Això va causar que els policies intervinguessin el material fotogràfic. Els agents van informar a l’afectat que obririen un procediment en contra seu. Aquest fotògraf va rebre ja fa unes setmanes la citació a declarar com imputat en el cas.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: