Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO farà arribar al Departament d’Educació un informe sobre el calendari escolar

El sindicat CCOO farà arribar al Departament d’Educació un informe sobre les opinions dels docents respecte la proposta de nou calendari escolar.

Els responsables d’ensenyament públic del sindicat Comissions Obreres a les comarques del Penedès i el Garraf han ofert aquest matí una roda de premsa per parlar de la proposta de nou calendari escolar. Josep Maria Raventós i Loles Cuéllar han volgut deixar clar el malestar dels professionals de l’educació perquè la proposta no ha estat consensuada en cap moment.

La proposta del departament presenta una setmana de vacances entre febrer i març, avançar el curs una setmana al setembre i allargar-la al juliol per als docents amb l’objectiu de preparar el curs següent. Elimina la jornada continuada del mes de juny i elimina el dia set de gener com a dia festiu. Els sindicats, però, tenen una sèrie de demandes en les que no volen cedir: volen mantenir la jornada continuada, que el curs no s’acabi en cap cas més tard del trenta de juny i que el set de gener sigui festiu. A més, que es respectin els actuals 175 dies lectius actuals.<br />Josep M. Raventós considera que la proposta del departament està molt lluny de la realitat i que la nostra societat no està preparada per a l’aplicació d’aquest calendari, que implica un nivell de conciliació laboral de les famílies molt superior a l’actual.

Amb l’objectiu de transmetre aquestes disconformitats al departament i al conseller, el sindicat ha fet una consulta als centres públics i l’està fent als centres concertats fins al 30 de gener. La participació ha estat d’entre el 22 i el 25% a la nostra comarca i els resultats han estat clars.

Els resultats d’aquesta consulta seran enviats al Departament d’Educació amb la finalitat que disposin d’un element més d’anàlisi abans de prendre una decisió definitiva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: