Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Veïnat de la Ràpita neteja diferents fonts de Santa Margarida i els Monjos

El col·lectiu, membres del Grup d’Estudis Rapitencs, van fer tasques de neteja d’una font situada molt a prop de la Font de Sant Llorenç, dins el Parc del Foix, ja que havien detectat que es trobava en un estat de conservació molt dolent.

D’entrada, i segons expliquen des del grup, "l’aigua desprenia olor de podrit i l’espai on queda dipositada estava ple de brossa" <br />L’acció de neteja es va dur a terme el passat 25 d’octubre traient l’aigua que hi havia en el dipòsit. En el moment en que el nivell va anar baixant es va comprovar que hi havia una quantitat molt important de runa, pedres, branques, fang i altres elements que estaven colgats per les pedres i altres residus. <br />Dues hores després de l’inici dels treballs, i amb la bassa ja buida i neta, es va poder apreciar la fondària real de l’espai, es van tallar algunes arrels de figuera que feien perillar les parets de la font i es va sanejar l’espai, eliminant, bàsicament esbarzers i brancatge sec de l’entorn. <br />Actualment la font és seca però es creu que començarà a rajar quan la font que hi ha una mica més amunt sobrepassi un determinat nivell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: