Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Miralda, Muntadas i Rabascall: art i futbol

L’exposició "pilotes.com" reuneix tres nous treballs de Miralda, Muntadas i Rabascall per a explorar les relacions entre el món del futbol, la societat, el poder i els mitjans de comunicació.<br />

Fa uns dies que s’inaugurava l’exposició que forma part de "Fora de joc" la proposta conjunta entorn el món del futbol de les Galeries Independents de Catalunya per la Tardor de l’Art 2009. L’objectiu de tot plegat és analitzar les relacions entre art i futbol, com explica una de els responsables de la Galeria Palma XII Anna Rovira.

A través d’una extensa i reconeguda trajectòria artística internacional, els tres artistes han manifestat que l’art, al marge de la seva condició estètica, ha de ser un element de comunicació, d’aportació crítica i de reflexió.<br />Rabascall presenta un muntatge fotogràfic, "Panem et circenses TV" que reprèn l’anàlisi de la confluència d’elements polítics, ideològics, econòmics i comercials a l’entorn dels valors que sustenten aquest esport. Ell mateix explicava el procés de creació de l’obra que, bàsicament, planteja el futbol com un espectacle televisiu.

A la instal·lació "Sopera Pilota", Miralda presenta a Palma Dotze, un treball que explora el bagatge gastro-cultural conservat en la cultura popular i la memòria col·lectiva per a exaltar el menjar com a cultura.
Finalment, Muntadas presenta el vídeo "On Translation: Celebracions" que se suma a la sèrie de més de quaranta projectes "On Translation", iniciada al 1995 i que explora el fenomen de la traducció, la interpretació i la transcripció per a indagar en qüestions lingüístiques, polítiques, econòmiques i culturals amb els mitjans de comunicació com a eix central. L’historiador de l’art Antoni Mercader presentava d’aquesta manera l’obra de Muntadas, centrada sobretot en la celebració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: