Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcalde de Vilafranca nomenat acadèmic d’honor dels Tastavins, i referma el compromís per defensar el vi i el Penedès

<p />Aquest cap de setmana l’Acadèmia Tastavins del Penedès ha fet les seves investidures del capítol del 45è aniversari de l’Acadèmia.

Aquest cap de setmana l’Acadèmia Tastavins del Penedès ha celebrat al Castell de Sant Martí el capítol del 45è aniversari de l’Acadèmia.<br />El tradicional Capítol d’Investidura dóna entrada a l’entitat a totes aquelles persones que ho hagin sol.licitat durant l’any. En aquesta ocasió es van nomenar 15 nous membres, dos Acadèmics de mèrit, el President de les Joventuts musicals d’Espanya,  Jordi Roc, i el científic,  Xavier Mateu.<br />També va ser investit com a Acadèmic d’honor, l’alcalde de Vilafranca , Pere Regull. En el seu parlament, Regull va recordar que ja havia estat investit confrare quan era president del Castellers de Vilafranca; i va insistir en que tenia una plena concordància d’idees amb l’Acadèmia per la defensa del vi i del Penedès. En aquest sentit va comentar que al Penedès hi ha un molt bon producte, ja que es fa un vi que està a l’alçada dels millors, però que al mateix temps hi ha tot un seguit de problemes que no acabem de resoldre. Va apuntar que no sabem vendre el producte Penedès, i que sovint es prima l’interès de les marques particulars per sobre de la marca Penedès; també va parlar de la visió de país diferent que es te des del Penedès, insistint en la necessitat de tenir una comarca forta. Finalment va explicar Regull que cal lluitar contra la pressió metropolitana, tot tenint present que ser tant propers a Barcelona és una oportunitat, però que es corre el risc d’acabar sent absorbits per una àrea metropolitana que vol continuar creixent.

Per la seva banda, el president de l’Acadèmia, Joan Tarrada, recordava que dins de l’activitat que tenen prevista per els propers mesos, destaca la Nit de Vins que juntament amb el Servei de Joventut del Consell Comarcal organitzen el 20 de novembre a Cal Figarot. Tarrada explicava que es tracta de difondre la cultura del vi entre els joves, basant-se en el consum responsable.

Al llarg de la nit hi haurà les actuacions de Romesco, l’actor Pep Plaza i el músic Quim Vila. Les entrades costen 5€, i es poden comprar de manera anticipada al mateix Servei de Joventut del Consell Comarcal, o el mateix dia 20 de novembre a Cal Figarot. La festa està destinada a tots els públics, oberta a tothom.Per acabar el capítol de l’acadèmia, es va fer el lliurament anual de premis de l’entitat. El premi a la millor iniciativa relacionada amb l’art i el vi va ser per l’artista penedesencs, Josep Almirall, per la Vinya Pintada<br />El premi al mèrit periodístic va ser per Enric Curt, director i editor de la revista Vinos y Restaurantes, el premi al millor viticultor de l’any, per  Magí Valldosera i el premi al millor celler de l’any va recaure en Bodegues Pinord.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: