Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JARC ha organitza diferents actes al territori amb motiu de l’aturada del sector agrari

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya ha realitzat avui de diferents actes amb motiu de l’aturada agrària a l’Estat convocada per les organitzacions majoritàries, COAG, entitat a la que està adscrita JARC, Asaja i UPA.

Entre els actes simbòlics a Vilafranca s’ha fet un esmorzar davant la seu del Departament d’Agricultura i l’Incavi , al Parc Àgora, amb i repartiment de vi. <br />A Vilafranca els representants de les tres organitzacions agraries en el sector del vi han lliurat una carta al director de l’oficina del departament d’agricultura perquè se li faci arribar al conseller, recordant les reivindicacions del sector.<br />Posteriorment s’ha llegit en veu alta la carta, que reclama, entre d’altres preus justos pels productes agraris, la revisió del mercat regulador de l’activitat agrària o una fiscalitat adient.<br />Els pagesos apunten que "per primera vegada l’endeutament dels pagesos ha superat la renda agrària estimada i això vol dir que els productors ja no poden més".
Desprès de la lectura de la carta s’ha fet un minut de silenci simbòlic per mostrar la gravetat de la situació.

D’altra banda es preveu que demà siguin uns 500.000 pagesos els que es manifestin a Madrid , en el que serà una protesta unitària i històrica del sector agrari sota el lema: El camp s’arruïna, mobilitza’t.

Des de Catalunya hi haurà una participació simbòlica a Madrid.

L’organització preveu que uns deu autocars sortiran de diferents punts de Catalunya per a dur els pagesos interessats a participar a la manifestació que es farà demà a Madrid.<br />Molts han estat els suports que s’han rebut per aquesta manifestació i des de la JARC s’insisteix a la gent que hi participi, ja que "el futur es cada vegada més negre".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: