Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Esquerra de Gelida s’oposa a uns tributs que no fan front a la crisi

El ple de l’ajuntament de Gelida del passat dimarts 3 de novembre va aprovar les ordenances per a l’any 2010. Esquerra Republicana, a través d’un comunicat ha explicat el seu "no" a unes ordenances que consideren no afronten la crisi.

L’equip de govern socialista les anunciava com unes ordenances on es congelaven els tributs i amb vocació de fer front a la crisi. Van comptar amb el suport dels regidors de CIU i del de ICV. En canvi, el regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya, Jordi Rosell, afirma que són unes ordenances "poc coherents amb la posició socialista davant l’aprovació de les ordenances de l’any passat i clarament insuficients davant la situació de forta crisi que patim". Pel que fa a la incoherència, Rosell recorda que l’any passat els socialistes van incrementar un 4,5% els impostos basant-se en què era l’increment de l’IPC del mes de setembre i era el que sempre s’aplicava. En canvi, aquest any congelen els impostos quan l’IPC de setembre és d’1% negatiu. <br />Pel que fa al caràcter de mesures socials i promoció econòmica, el regidor republicà afirma que "les poques bonificacions que proposen són universals i simplistes, però no estudiades per ajudar efectivament a les famílies que ho estan passant malament ni per contribuir a reactivar l’economia". Així, posa com exemple "estableixen una bonificació del 35% per a tothom en la taxa d’obertura de nous establiments. Creiem que seria millor adoptar mesures del tipus 100% de bonificació per a les persones que capitalitzin l’atur, i no una ajuda universal.
Esquerra ha reclamat al govern municipal que estableixi un reglament de subvencions ampli i efectiu per a persones i empreses, negocis i autònoms concrets i amb dificultats sobre els impostos principals que cobra l’Ajuntament: la contribució, per exemple.<br />Jordi Rosell diu que Esquerra no proposa una rebaixa generalitzada d’impostos sinó "fer bonificacions puntuals a aquells qui ho necessitin per ser més efectius". Rosell va proposar contenció en la despesa per disposar de més recursos municipals contra la crisi "el govern no es pot permetre pagar aquestes mesures perquè no vol renunciar a cap de les seves inversions faraòniques, com les escales mecàniques; amb un 1% d’aquestes inversions es podria fer molta feina social i de reactivació econòmica."

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: