Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots volen fer la tripleta de vuit a la diada de la colla

Aquest diumenge els Xicots tancaran la temporada portant a plaça, si tot es confirma i els darrers assajos són positius, tres castells de vuit pisos, el quatre de vuit, el tres de vuit i la torre de vuit amb folre.

Dels tres, el quatre i el tres de vuit són els que tenen més seguretat de portar-los a plaça, donat l’intens treball que han dut a terme durant tot l’any amb aquests castells. La torre folrada, s’ha començat a assajar més tard, donat que s’ha trigat a trobar una alineació lleugera i amb garanties dalt d’un folre. Els Xicots faran el màxim esforç per portar a plaça la torre folrada ja que consideren que Vilafranca ha de tenir dues colles folrades a la seva plaça. Per tot això, si compten amb prou peu i suport a plaça, és gairebé segur que la colla vermella vilafranquina posi tota la carn a la graella per assolir aquest pas endavant. Per fer-ho possible, cal comptar amb una gran assistència al darrer assaig, del  divendres a les 10 del vespre a Cal Noi-Noi. Allà es provaran els tres peus dels castells i el folre de la torre, així com els troncs. Les colles que acompanyaran els Xicots enguany son dues colles amb les quals els Xicots hi mantenen bones relacions des de fa anys. Els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Rubí. El diumenge, el dia començarà amb un esmorzar a Cal Noi-Noi, a dos quarts d’onze del matí. A les 12 , les tres colles sortiran en cercavila fins a la plaça de la vila, on s’iniciarà la diada a dos quarts d’una del migdia. En acabar els castells, una paella popular per a tots els castellers locals i convidats ajudarà a recuperar forces.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: