Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els veïns de la Bleda es manifesten dins de l’ajuntament de Sant Martí reclamant que es retiri el projecte de reparcel.lació

<br />L’alcalde lamenta l’acció, que considera intolerable, i assenyala que sempre han actuat amb el compliment de la llei.

Ahir al vespre l’Associació de Veïns afectats per la reparcel.lació de la zona urbana de la Bleda va convocar una manifestació dins de l’edifici de l’ajuntament de Sant Martí Sarroca per fer sentir la seva veu i  exposar la gravetat de la situació creada per l’ajuntament. Una situació que consideren portarà a la ruïna econòmica la majoria de veïns que hi viuen.<br />Van reclamar la presència de l’alcalde, Ramon Carbó, que no va sortir a parlar amb els manifestants, i van llegir un manifest, sense la seva presència, en el que lameten la que consideren una actitud intolerant  i prepotent, sense ànims d’escoltar als veïns. Creuen que la situació econòmica actual i la perspectiva de futur fa obligatori una retirada del projecte per poder consensuar-ne un de no agressiu tant amb el territori com a l’ecomomia familiar dels que hi viuen. També advertien en el comunicat que si el projecte no s’atura els veïns portaran el cas als jutjats. Per la seva part l’alcalde, Ramon Carbó, va atendre als mitjans de comunicació i en primer lloc va lamentar la manca de respecte envers a la institució municipal que suposava la manifestació d’ahir.<br />Carbó considera que l’ocupació de l’ajuntament deslegitima les raons dels manifestants i recorda que l’ajuntament ha actuat sempre d’acord amb la llei. L’alcalde recorda que l’associació no representa la totalitat dels veïns i que els propietaris de més de la meitat del terreny hi estan a favor. També és molt explícit a l’indicar que el suport a la repacel.lació es va poder mesurar a les darreres eleccions democràtiques quan CiU portava al seu programa electoral la reparcel.lació i  en les quals obtenir la majoria, fins i tot a les meses de la Bleda. Per això continua apostant per desenvolupar aquest projecte. L’ajuntament va aprovar definitivament el projecte el passat mes de setembre. Fins la setmana vinent hi ha temps per presentar recursos, i els veïns n’han presentat més d’una trentena, i l’ajuntament disposa de 30 dies per donar-hi resposta.. Si no prosperen estan disposats a anar als jutjats. L’alcalde assegura que tot el que s’havia de parlar ja s’ha dit i que ara els qui han de treballar son els tècnics i els juristes. Ahir al vespre els veïns esperaven poder parlar amb l’alcalde i finalment va ser necessària la presència de la policia local per tal de donar per acabada la manifestació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: