Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Campanya per promoure la detecció precoç del càncer de còlon i recte

L’objectiu d’aquesta campanya és donar informació perquè més gent participi en la detecció precoç d’aquests dos tipus de càncer.<br />

Un càncer que, normalment, no acostuma a causar cap molèstia fins que la malaltia ja està molt avançada. Per això és important detectar-lo abans que apareguin els símptomes. <br />És el cas del Francisco, que li van detectar un pòlip gràcies a les campanyes de detecció precoç. Tot just fa una setmana que el van operar, i assegura que la intervenció no és gens molesta. Hi ha molts casos com aquest que es podrien evitar amb les proves corresponents, molt senzilles de fer. Des del programa de detecció precoç animen a tothom a fer-se les proves, encara que no tinguin cap símptoma. <br />El grup de risc està comprès entre els 50 i el 69 anys, tant homes com en dones, tot i que és més freqüent en el sexe masculí. <br />Destaquen que el 50% dels càncers de recte i còlon, es podrien evitar amb una bona alimentació, no menjant carn vermella, evitant el tabac i l’alcohol, menjant fruita i verdura i fent exercici.  <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: