Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ambició dels Castellers de Vilafranca es mantindrà per Tots Sants

Malgrat ensopegar amb el 4 de 9 a Sitges, els Castellers de Vilafranca volen mantenir les seves opcions a Tots Sants.<br />

Dissabte a la tarda, els Castellers de Vilafranca actuaven a Sitges amb la colla local, la Jove de Sitges, i els Castellers de Sants. A la primera ronda els vilafranquins van sortir de tres de nou amb folre, un folre amb mida de manilles pensant ja en el tres de deu que volen assolir per la diada de Tots Sants. El castell va ser una prova molt positiva per a aquest diumenge. A la segona ronda era el moment del repte que els penedesencs s’havien marcat per aquesta actuació: el quatre de nou net. Però no va poder ser, i al tercer intent el castell no va poder aguantar. Amb els nervis i els problemes d’encaix entre el tronc i la pinya, no es va reflectir la feina feta als assaigs previs. Després, amb tota la colla un pèl desanimada, els verds van optar per tirar la torre de vuit amb un folre bastant reduït i la van descarregar sense problemes. Els Castellers de Vilafranca van posar el punt i final a l’actuació amb un pilar de cinc. Malgrat la forta caiguda que provoca un quatre de nou sense folre, els Castellers de Vilafranca volen plantar cara la setmana que ve a la diada de Tots Sants. Les seves intencions es mantenen intactes, i per aquest motiu és necessària la presència del major nombre de castellers als assaigs d’aquesta setmana i el suport de tots els afeccionats. Els assaigs que resten fins el dia 1 són avui i dimecres a dos quarts de nou del vespre, i l’assaig especial de tres de deu el divendres, a les deu de la nit.
La diada de Sitges va deixar grans moments per a les dues colles que actuaven al costat dels vilafranquins. La Jove de Sitges va descarregar el 4 de 8 i va aconseguir carregar la torre de set, a més de fer en segona ronda el cinc de set i acabar amb el pilar de cinc. Era la seva millor actuació de la història.<br />Per la seva banda, els Castellers de Sants van assolir també el seu gran objectiu: descarregar el cinc de vuit que havien carregat per primer cop feia només uns dies. Van començar amb la torre de vuit amb folre, en segona ronda van fer el cinc i van acabar amb el tres de vuit per culminar l’actuació amb un vano de cinc.

L’activitat castellera del cap de setmana ha estat especialment intensa amb la diada de Santa Úrsula i la diada de Sant Narcís. Dues actuacions que han permès veure més d’un gamma extra a les places.<br />
El duel de Santa Úrsula arribava com sempre amb la màxima rivalitat entre les dues colles de Valls. Tant la Vella com la Joves tenien en ment completar els mateixos objectius: la torre de nou amb folre i manilles, el cinc de nou amb folre i el tres de nou amb folre. La Colla Vella dels Xiquets de Valls finalitzava una jornada brillant i sortia de la Plaça del Blat com a triomfadora amb la torre de nou amb folre i manilles, el cinc de nou amb folre carregat, el tres de nou amb folre i el pilar de vuit amb folre i manilles. En canvi, la Joves només va poder complir l’objectiu del tres i van haver de baixar les expectatives després dels intents fallits per descarregar finalment el cinc de vuit i la torre de vuit amb folre.

A la Diada de Sant Narcís de Girona, els Minyons de Terrassa signaven la seva millor actuació de la temporada tot descarregant la torre de nou amb folre i manilles i el pilar de vuit amb folre i manilles. També van descarregar el tres i el quatre de nou amb folre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: