Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos celebra diumenge la bicicletada popular dins la Setmana de la Mobilitat

Com cada any l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos se suma als actes de la Setmana per la Mobilitat Sostenible i Segura que pretenen sensibilitzar a la població sobre la necessitat de fer un ús racional del vehicle privat i de promoure l’ús dels transports públics i alternatius com la bicicleta.

Així, aquest proper diumenge 20 de setembre és previst celebrar la tradicional bicicletada popular, que s’iniciarà a les 10 del matí davant de l’Ajuntament i finalitzarà a la Biblioteca després de passar per alguns dels nuclis habitats més importants del municipi. En acabar tindrà lloc un esmorzar popular i el sorteig d’una bicicleta i material esportiu divers entre els participants de la bicicletada. <br />Aquesta iniciativa, realitzada amb la col·laboració del Molí del Foix i la Comissió de Festes dels Monjos, entre altres, va comptar l’any passat amb un total de 405 participants que, segons les estimacions fetes, van aconseguir estalviar 344 kg de CO2 que s’haguessin llançat a l’atmosfera si el recorregut s’hagués fet amb vehicles a motor.<br />Vist l’èxit de l’any passat, l’Ajuntament ha incorporat de nou la bicicletada a la iniciativa Pedala contra el canvi climàtic, una acció coordinada pel Bicicleta Club de Catalunya amb la col·laboració de la Fundació per a la Mobilitat Sostenible i Segura i diverses institucions públiques. La idea d’aquesta campanya és comptabilitzar l’estalvi de CO2 aconseguit amb les bicicletades dels municipis adherits arreu de Catalunya.
L’any passat, un total de 10.000 ciclistes van pedalar a 56 municipis catalans, aconseguint un estalvi total de CO2 d’uns 9.000 kg. <br />Com cada any, l’Ajuntament participa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura mitjançant l’organització d’actes festius i de sensibilització i alhora, també, amb la implantació de mesures permanents de reducció i pacificació del trànsit al municipi. En aquest sentit, la contribució d’aquest any 2009 consisteix en la construcció de nous passos elevats per a vianants i la urbanització d’un eix cívic per a vianants que unirà la Ràpita i els Monjos i que estarà finalitzat abans d’acabar l’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: