Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament ja té ultimat el projecte de la Policia Local de barri per començar-la a estendre aviat per tot Vilafranca

Com cada 29 de setembre, que és la diada de Sant Miquel, la Policia Local de Vilafranca i la resta del país celebren la seva festa patronal. Enguany la celebració s’ha centrat en un acte públic i obert a la ciutadania que tenia lloc ahir a la tarda al Teatre Municipal Cal Bolet.

L’acte va comptar amb parlaments del cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues, de la regidora de Seguretat Ciutadana, M. Josep Tuyà, i de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull. Precisament Regull es felicitava que molta gent s’hagués donat cita a l’acte perquè d’aquesta manera la societat civil pot entendre que la policia local és la propera, la del poble. I més ara, amb la policia de barri que s’estén a tots els barris i amb què ja treballa l’Ajuntament per posar-la en marxa ben properament.

De la seva banda, el cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues, valorava molt positivament l’acte en què havia estat present una nombrosa representació del teixit social i cultural de la Vila. Era una de les fites importants del cos de la policia. A l’acte hi van participat també representants dels Mossos d’Esquadra a l’Alt Penedès. S’ha destacat, als parlaments, la bona sintonia i coordinació entre totes dues policies. La festa patronal de la Policia Local va servir com és habitual per lliurar els diplomes de “felicitació pública” a determinats agents per la seva destacada actuació policial portada a terme en els últims anys i per haver efectuat importants serveis a la comunitat. Però els reconeixements no es van aturar aquí ni de bon tros. N’hi va haver a d’altres cossos de policia, als agents jubilats, a particulars i institucions que han col·laborat amb la Policia Local.

També hi va haver espai per a la música, amb les interpretacions de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet. I com a novetat, l’acte va comptar també amb una ponència sobre el paper de la policia en el si de la societat, a càrrec de Lluís Jiménez Arrébola, doctor en Sociologia per la Universitat de Barcelona i expert en sociologia de la seguretat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: