Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Grup Torres baixa un 13% les vendes a l’Estat espanyol i manté els resultats de l’exportació

Aquest dissabte les bodegues Jean León, del Grup Torres, van acollir la segona edició d’una verema molt especial.

Es tracta d’una activitat de promoció que fa l’empresa penedesenca convidant a un grup d’actors catalans, algun d’ells prou coneguts com la Montse Guallar, a veremar el raïm i premsar-lo.
En el marc d’aquest activitat hem mantingut una entrevista amb el director de màrqueting de Torres, Miquel Torres, que ha explicat que el grup va reduir les vendes de vi i brandi a l’Estat en el primer semestre de l’any, en comparació amb el mateix període de 2008, però confia a salvar la temporada gràcies a les exportacions a 140 països, que suposen el 65% de la facturació.

Els majors descensos en les vendes de Torres es van donar al sector de l’hoteleria, per la crisi i la baixada del turisme.<br />Miquel Torres assegura donar-se per satisfet si el present exercici manté la facturació de 2008, de 194,4 milions d’euros, abans d’IVA, i considera que no assoliran les xifres de 2007, que van ser de 202,5 milions.

En relació a les vendes a l’estranger es mantenen i els països on tenen més presència són, en el cas del vi, Regne Unit, Holanda, els Estats Units, Suècia i el Canadà, mentre que el brandi té més tradició a Mèxic, on sí s’han ressentit, Lituània i Alemanya. L’empresa vilafranquina compta amb prop de 1.150 treballadors i més de 2.650 hectàrees de vinyes, de les quals 2.000 corresponen l’Estat Espanyol, 623 a Xile i 32 a Califòrnia.<br />En relació a altres aspectes d’actualitat de l’empresa cal destacar que Miguel Torres Maczassek es traslladarà a viure a Chile per donar un impuls a la bodega que l’empresa té en aquell país.

Actualment l’empresa està presidida per el seu pare, Miquel Agustí Torres, però segons avançava el diari La Vanguardia , de rerafons en aquest trasllat a Chile hi podria haver la necessitat de augmentar la formació de Miquel Torres, fill, per tal de poder assumir en un futur la successió al capdavant de l’empresa.<br />Sobre aquest tema el jove Torres no s’ha volgut pronunciar.

Està previst que Miquel Torres Maczassek, que té 35 anys, es traslladi a Chile a partir del proper mes de gener.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: