Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos anuncia mobilitzacions per reclamar preus justos per els viticultors

Des del sindicat reclamen un any més, però en aquesta ocasió en un moment de crisi econòmica global, el suport de l’administració i que s’habilitin mesures immediates per combatre la situació de crisi del sector vitivinícola, reclamant també preus justos per als productors.

El responsable nacional del sector de la vinya d’Unió de Pegesos, Joan Santó, ha explicat a la seu del sindicat a Vilafranca que organitzaran una assemblea informativa a la vila el proper 18 d’agost, i una tractorada per el dissabte 22. Santó ha recordat que la situació és molt crítica perquè hi ha viticultors que a l’inici de la campanya de la verema han sabut que l’empresa que fins ara li comprava el raïm no els comprarà enguany la seva producció. Per tots aquests motius, han decidit mobilitzar-se i reclamar a l’administració que els doni suport.
Unió de Pagesos ha proposat algunes mesures, que de fet no es volen aplicar des de l’administració. Com a exemples posava Santó la destil·lació de crisi, que es pot fer amb diners de la Unió Europea i depenen de la voluntat del Ministeri d’Agricultura. Demanen també que es reguli el control sobre les vinyes il·legals.<br />Santó també demanava que es condicioni el suport públic a les empreses que compren raïm o vi a que paguin uns preus justos.

Demana de fet el sindicat un suport decidit per part de les administracions i que els viticultors no es trobin en l’actual situació de indefensió que tenen en aquests moments.<br />Proposen algunes mesures estructurals com el recolzament a la comercialització; un impuls de la indústria del most concentrat a Catalunya; el foment de la investigació i el desenvolupament; la posada en marxa del Pla Sectorial de la Vinya i el de Vi d Catalunya; i l’impuls d’un debat al parlament sobre l’agricultura a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: