Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La diada de Martirs Street que es va haver de suspendre un cop iniciada

Els Xicots de Vilafranca ensopeguen amb el tres de vuit, en una diada de Martirs Street que es va haver de suspendre perquè no hi havia ambulància.

Sembla que la sort no acompanya aquesta temporada a la colla vilafranquina de la camisa vermella. Als assajos la colla respon i els troncs estan preparats per assumir el repte dels castells de vuit, però fins ara se’ls hi han resistit. El mateix va passar aquest dissabte al vespre en la diada de Martirs Street, a la plaça de la Vall del Castell de Vilafranca. Els Xicots actuaven conjuntament amb els Xiquets de Reus. Les dues colles portaven la intenció de fer castells de vuit però una mala planificació va impedir que la diada es desenvolupés amb normalitat, perquè l’absència del servei d’ambulància va portar als castellers a decidir de suspendre la diada. El cas és que es va poder veure una primera ronda, perquè ningú es va fixar que no hi havia ambulància. Així els Xicots van fer el cinc de set , descarregat, la mateixa construcció que també van descarregar els Xiquets de Reus en primera ronda. <br />Els vilafranquins van plantejar en segona ronda el repte anunciat del tres de vuit. El castell va pujar bé i presentava una estructura que feia pensar que es podria descarregar, però els problemes van venir quan l’anxaneta va començar a relliscar i tenia dificultats pel tirar amunt. Segons el cap de colla, Manel Cantón, veient el temps que portava la construcció muntada amb la cassoleta col·locada va donar ordres de baixar el castell, però no amb el soroll a plaça no el van poder escoltar i amb tanta espera el castell es va trencar. La caiguda va requerir l’atenció mèdica d’una membre dels Xicots i va ser aquí quan els castellers es van adonar de la manca d’ambulància i es va procedir a suspendre la diada.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: