Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es pengen estelades a la façana de Santa Maria, en un acte festiu i amb molta concurrència

L’esquerra independentista va tornar a penjar ahir a la nit les estelades a la façana de Santa Maria, en un acte festiu i amb molta concurrència.

Lluny han quedat ja aquells anys del tardo-franquisme, quan es va iniciar la tradició de penjar una senyera estelada al campaneret de la Basílica de Santa Maria. Avui en dia aquell acte clandestí s’ha convertit ara en una festa molt concorreguda, que no ha deixat de ser però reivindicativa.<br />Ahir es podien veure pancartes de suport a diferents persones del col.lectiu independentista i també pels encausats pels fets de la festa major dels Monjos de fa uns anys. O una altra pancarta amb el lema "Contra la crisi, organitzat i  lluita".<br />La tradicional penjada d’estelades a Vilafranca aquest any presentava la novetat de les bastides de protecció que hi ha a la façana principal de la basílica, que més que un destorb van ser un suport  per despenjar les cordes amb les quals es pot procedir a la col·locació de les estelades. Només hi va haver un moment de dificultat al passar les xarxes protectores. <br />Pels volts de les 11 de la nit, a la plaça Jaume I de Vilafranca, es va fer penjada d’estelades, amb l’encesa d’unes bengales.<br />L’acte, promogut per l’esquerra independentista, comptava aquest any amb l’actuació dels diables de Sant Cugat Sesgarrigues Sexes Foc.<br />Des de l’esquerra independentista es fa una crida també a penjar l’estelada al balcó durant la Festa Major.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: