Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU considera "totalment comprensibles" les manifestacions del sector vitivinícola

El vilafranquí, Joan Raventós, diputat de CiU, considera "totalment comprensibles" les accions endegades pels agricultors en defensa d’un millor reconeixement econòmic dels seus productes vitivinícoles enfront de una situació agreujada per la crisi.

El diputat nacionalista ha afirmat que "aquestes mobilitzacions demostren l’extrem d’abandonament en què els pagesos es troben i que els obliga a recórrer a tractorades i d’altres accions de protesta per tal de fer-se sentir davant d’una administració autonòmica que des de fa molt de temps els ha donat l’esquena".<br />De fet, Raventós ha recordat que aquest abandonament també es demostra en el fet que "els agricultors s’han quedat "orfes" d’interlocutor amb la Generalitat després que el director general de l’INCAVI, Joan Aguado, renunciés al seu càrrec el passat 1 de juliol. Malgrat aquesta renuncia, hores d’ara el Departament d’Agricultura encara no ha nomenat un successor i, simplement, s’ha limitat a delegar competències, mitjançant un decret signat el passat 29 de juliol, en òrgans del Departament d’Agricultura i de INCAVI. <br />A més,  les manifestacions "posen de manifest la nul·litat d’acció de la Taula Intersectorial del Vi com a conseqüència de la inacció del Govern de la Generalitat en la seva funció d’intermediari entre els sectors  productors i elaboradors".<br />Per tot això, Raventós ha reclamat al Govern Tripartit, i en especial al Conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, que "reaccioni, assumeixi la seva responsabilitat i treballi per aconseguir que els pagesos rebin un preu just en la comercialització dels seus productes".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: