Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha celebrat a la seu del Consell Comarcal la primera visita arbitral

S’ha celebrat a la seu del Consell Comarcal la primera visita arbitral, després que l’organisme hagi assolit el 100% de les competències en matèria de consum.<br />

<br />Ahir al matí ha tingut lloc una reunió entre la presidenta del col.legi arbitral, Gemma Rubio i l’arbitre, en representació de les empreses del sector de les telecomunicacions Ismael Batallé, i l’arbitre en representacuió del consumidor, Montserrat Torrent. Es tracta de la primera vista arbitral de Consum després que el Consell Comarcal hagi assolit totes les  competències en matèria de Consum.<br /><br />Totes les vistes estan relacionades amb conflictes de telefonia i internet, que d’altra banda son les reclamacions que majoritàriament s’atenen des de l’Oficina Comarcal d’Atenció al Consumidor del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.<br /><br />En aquests moments les reclamacions més habituals en aquesta matèria tenen a veure amb les trucades a les línies 905 associades als concursos de televisió.<br /><br />El procediment d’arbitratge de consum és més àgil i senzill que el de la justícia ordinària. Els consumidors que es consideren agreujats es reuneixen amb el comerciant o empresari davant d’un equip format per la presidenta del col.legi arbitral, i un arbitre del cantó del consumidor i un altre del cantó empresarial, per tal de determinar qui té raó en el litigi. El laude és d’obligat compliment, tot i que les empreses se sotmeten a aquest procés de forma voluntària.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: