Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Panoptikon, intervenció a la vinya

S’inaugura Panoptikon, una intervenció artística a la vinya que vol transmetre el missatge del nou Vinseum.<br />

<br />És al mateix indret on ja fa un temps, l’artista Almirall Llusià va fer també una intervenció amb els pals pintats, a la carretera d’Igualada, en direcció a La Granada. Panoptikon es fa amb l’objectiu d’acompanyar el nou projecte museístic de Vinseum i la intervenció s’inaugurava oficialment ahir.<br />El col·lectiu d’artistes responsable del projecte ha construït al mig de la vinya una estructura de fusta de 300 m2 aproximadament, basada en l’antiga planta del Museu del Vi. Paral·lelament, tocant a la carretera, s’ha col·locat un cartell de grans dimensions on es mostra en imatge 3D l’antiga planta del Museu del Vi amb una estructura de fusta des d’on  emergeix un ‘habitacle’ transparent, a mode de metàfora que personifica “el nou Museu del segle XXI”. La intenció de Panoptikon és demostrar que, al segle XXI s’observa que la concepció de museus ja no és igual que la de segles anteriors.  El museu ja no és una realitat estàtica, sinó dinàmica i un continu procés de reconstrucció, arribant amb les seves actuacions culturals a un ampli públic que busca diferents elements en les seves visites als museus.<br />Almirall Llusià resumia el missatge d’aquesta instal·lació artística.<br /><br />El projecte PANOPTIKON consta de dues fases: La intervenció in situ a la vinya i l’exposició didàctica que es realitzarà al 2010. Partint d’un enfocament social, es citaran diverses personalitats del món de l’art i la cultura així com públic en general, per parlar sobre els nous reptes museístics del segle XXI.  Així mateix es mostraran el making-off, les fotografies i l’animació 3D de la instal·lació in situ realitzada a la vinya.<br />La idea de tot plegat ha estat d’Almirall Llusià, el col·lectiu Anavia, Joan Raventós, Sunay Eredhebov i Txell Tort. La intervenció es podrà veure fins al nou de juliol.<br /><br /><br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: