Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut Català d’Energia organitza cursos gratuïts per aprendre a conduir de manera eficient

Els cursos de conducció eficient sorgeixen amb la intenció de potenciar un bon ús del vehicle, de manera que es redueixi significativament el consum d’energia.

Els cursos tenen un doble objectiu, d’una banda consumir menys combustible i de l’altre no contaminar tant. <br />Els cursos de conducció eficient comencen amb una conducció normal, on el conductor condueix com ho fa habitualment. Després d’això s’anoten les despeses que s’han produït a causa d’aquesta conducció. Seguidament, comencen les classes teòriques on s’expliquen les tècniques per conduir més eficientment. Un cop acabades, es fa un segon recorregut utilitzant els paràmetres de conducció apresos durant el curs. A més a més, els alumnes poden fer un càlcul de l’estalvi aconseguit.

En els darrers vint anys s’ha aconseguit reduir el consum dels vehicles a motor entre un 25 i un 40%, gràcies, bàsicament, a dos factors: la millora del rendiment dels motors tèrmics i una millor aerodinàmica. Però mentrestant no ha evolucionat la nostra manera de conduir.

<br />Els resultats recollits durant quatre anys de cursos de conducció eficient mostren un estalvi de carburant d’un 20% i un increment de la velocitat mitjana per ciutat del 5%.<br />Algunes de les claus són conduir suaument, respectant els altres i anticipant-ne les maniobres, mantenir l’alerta davant les incidències de trànsit i fer servir de manera adient el canvi de marxes i els pedals. Tècniques que s’ensenyen al curs de conducció eficient.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: