Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les dades consoliden el Caixa Penedès Vijazz

Les xifres del Caixa Penedès Vijazz consoliden l’esdeveniment i obliguen a pensar mesures per a gestionar l’èxit.<br />

<br />El Caixa Penedès Vijazz, celebrat els dies 3, 4 i 5 de juliol, ha deixat unes xifres espectaculars en tots els sentits. Principalment el nombre de visitants, que se situa en els 42.000, i l’impacte econòmic que s’ha calculat a posteriori, que ronda el milió i mig d’euros. Ahir al vespre, representants de l’Acadèmia Tastavins, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, van valorar aquestes xifres i les dades que es desprenen d’una enquesta feta a més de mil cinc cents assistents al Vijazz. El president dels Tastavins Joan Tarrada en fa una valoració molt positiva per l’èxit de participació, la dinamització que ha suposat per a Vilafranca i per al Penedès i el fet que ha atret a la comarca molta gent de fora. Tarrada parla de consolidació però també apunta que, de cara a properes edicions, cal saber gestionar l’èxit. Per això aquesta mateixa setmana ja han fet una reunió amb l’ajuntament i altres administracions i entitats per començar a parlar del Caixa Penedès Vijazz del 2010. De la reunió Tarrada destacava la predisposició total de tots els col·laboradors de l’esdeveniment. <br />El president dels Tastavins deixava molt clara la bona sensació que ha deixat la fira i parlava de gestionar amb prudència l’èxit assolit.<br /><br />Els organitzadors estan especialment satisfets de l’ambient assolit i destacaven com a encert haver ampliat els horaris de la fira a les nits. <br /><br />Aquest pot ser un dels motius principals pels quals la fira ha atret molta gent jove, un dels objectius principals del Vijazz. De fet, el 63% dels visitants eren persones d’entre 18 i 35 anys. Una altra dada sorprenent és que el 64% de les persones que van assistir al Vijazz eren de fora del Penedès, com explica un dels organitzadors, el Francesc Palau.<br /><br />De les enquestes també es desprèn que la gran majoria de visitants venien pel jazz i pels vins, mentre que un 16% venien només pel jazz i un 28% només pels vins i caves.<br />Palau també apuntava que el dissabte hi va haver una punta de 15.000 persones alhora, fet que els obliga a pensar en alternatives per evitar la saturació.<br /><br />Els organitzadors estan pensant en oferir concerts de jazz més alternatius de forma dissuasòria en altres espais, probablement la Rambla de Sant Francesc un cop estigui acabada.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: